Půjčka pro důchodce

10.04.2015 17:33

Potřeba mít k dispozici pravidelný měsíční  finanční přínos je v dnešní době skutečně standardní záležitost. Nejen mladí lidé, ale i důchodci mají občas  potřebu mít plusové bankovní konto pro plnohodnotný život.

 

Situace, kdy si člověk dokázal během života naspořit určitou zásobu není pravidlem, proto nabídka Půjčky pro důchodce není až takovou abnormální záležitostí. Bankovní instituce k takovým lidem ale nebývají zpravidla moc vstřícní, a pokud klient nemá pravidelný  a dostatečně vysoký měsíční příjem, což starobní důchod rozhodně nesplňuje, nechtějí půjčky absolutně poskytovat.

 

Na druhou stranu, proč by lidé staršího věku nemohli zažádat o půjčku a užívat si tak blahobytu, stejně tak jako mladší generace? Jenom proto, že spadají do rizikové skupiny neznamená přeci, že by měli ve svém věku už jen sedět doma, a neužívat si stáří? Kdepak, naštěstí jsou k dispozici i produkty pro ně, akorát od nebankovních poskytovatelů, kde vyřízení je nenáročné a jednoduché, takže i taková babička nebo dědeček nebude mít problém s pochopením podmínek a s vyplněním žádosti.

 

O produkt Půjčka pro důchodce je kupodivu velký zájem, a to díky její atraktivitě, rychlosti a jednoduchosti ve vyřízení. Starší lidé sice mají času více, než mladí, a určitě nemají problém vystávat v bance několik hodin, než na ně přijde řada,  ale na druhou stranu banka není vstřícná k téhle věkové kategorii, proto se téměř všichni nakonec obrací na nebankovní sekci, kde jim rádi vyjdou vstříc.

 

Výše úvěru bývá běžně nastavena od 500,- Kč do maximální výše  10.tisíc korun, přičemž doba splatnosti je většinou krátkodobá, a to maximálně na dobu 30ti dní.

Pokud by se stalo, že by v den splatnosti neměli na doplacení úvěru, není třeba paniky, ale stačí pouze zažádat o prodloužení půjčky vyplněním jednoduchého formuláře, kde Vám za určitý poplatek půjčku prodlouží.